Aspectul grafic este unul dintre elementele cheie ale oricarui proiect de web design.

Stilul tipografic reuseste sa indeplineasca unele dintre obiectivele proiectelor de web design printre care se numara si cresterea aspectului vizual, cresterea increderii si a interesului vizitatorilor.

Design-ul tipografic este mijlocul prin care o idee scrisa capata o forma vizibila. El poate simboliza miscari artistice, politice sau folosofice, sau poate exprima personalitatea unei persoane sau a unei organizatii. Aveti posibilitatea sa afisati creativitate prin alegerea unui stil unic si elegant.

Fonturile care definesc acest stil variaza de la cele clare si usor de citit, pana la caractere extavagante si care atrag atentia, folosite uzual in titlurile ziarelor sau in reclame.

Un site de succes are nevoie de un design elegant care include structura buna, potrivirea generala a culorilor, logo-ul atractiv, meniu de navigatie eficient si nu in ultimul rand alegerea fontului pentru diferitele sectiuni ale siteului.

In concluzie, daca doriti o comunicare eficienta cu cititorul sau clientul prin intermediul site-ului dvs., atunci aranjarea in pagina este unul din elementele cheie pe care le puteti utiliza intr-un mod eficient.

Pentru inspiratie verificati urmatoarea lista cu unele dintre cele mai bune site-uri care reprezinta cu succes stilul tipografic.

1. Typographica

2. I love Typography

3. FontFeed

4. TypeSites

5. FontLeech

6. TypeForYou.org

7. Mark Simonson

8. WebTypography

Acest articol a fost preluat de pe  site-ul https://www.prosoftdesign.ro